E N

Hazamenjek vagy maradjak?

"Fontosnak tartjuk, hogy minél árnyaltabb képet kapjunk a külföldön hosszabb vagy rövidebb időt töltő magyar állampolgárok társadalmi helyzetéről, külföldre távozásuk okairól és jövőbeli terveikről."
– mondta Papp Z. Attila, az MTA TK Kisebbségkutató Intézet igazgatója.A Magyar Tudományos Akadémia kisebbségkutató intézete a Menjek/Maradjak dokumentumfilm-sorozat alkotóival együtt készít kutatást a Londonban és Angliában élő magyarokról. Ehhez 15 kérdésből álló kérdőívet állítottak össze, melyet anonim módon kitölthet bárki, aki kint él vagy dolgozik.

A kutatás eredményeit a Menjek/Maradjak londoni epizódjának júniusi bemutatójával egyidőben publikálják majd. A kitöltők között London-Budapest-London repülőjegyet sorsolnak ki.

Fontosnak tartjuk, hogy minél árnyaltabb képet kapjunk a külföldön hosszabb vagy rövidebb időt töltő magyar állampolgárok társadalmi helyzetéről, külföldre távozásuk okairól és jövőbeli terveikről.
– mondta Papp Z. Attila, az MTA TK Kisebbségkutató Intézet igazgatója.

Az MTA TK Kisebbségkutató Intézete megalakulása óta foglalkozik a hazai és nemzetközi migrációs folyamatok elemzésével. Kutatási eredményeik rendszeresen megjelennek szakmai, szakpolitikai és szélesebb társadalmi vitákban.

Kérdőív itt: https://docs.google.com/forms/d/1zKCGKjtJeJHtvAn_puhV6NXpcv2AyNJMk6J-bZoj2jg/viewform

Forrás: http://index.hu/kulfold/2014/04/09/hazamenjek_vagy_maradjak/

Videók

Szervezetek

Bemutatkozunk >

2013 © ColourSchool 2013/14

Minden jog fenntartva!
info@colourschool.hu
pedagogus@colourschool.hu


1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky 36-38.

Webfejlesztés: Pont Ez
Design: Egoramedia