E N

Bemutatkozunk...

Borsos Erika - projektvezető

Topolyán születtem, Vajdaságban. Bevándorló vagyok. 1993 óta élek Magyarországon, 1995 óta dolgozom az Odeonban, 2001 óta vagyok a cég ügyvezetője. A film mindig is az életem része volt. Itt élek Budapesten, lehet, hogy már nem is tudnék máshol. Lassan eljön az az idő, hogy többet éltem itthon, mint otthon. Itt van a munkahelyem, itt van az életem, itt van a gyerekem élete. Soha nem mulasztom el hangsúlyozni, honnan jöttem, hol vannak a gyökereim; sokat járok itthonról haza, a szülőföldemre. Nem tudom elképzelni, hogy valaha elszakadjak tőle. Anyaként és elsőgenerációs bevándorlóként is fontos nekem a ColourSchool-program, mert nem mindegy, hogy a gyermekem milyen közegben nő fel. Ha módunk van arra, hogy akár csak egy lépést is tegyünk egy toleránsabb társadalom felé, nem szabad kihagyni azt. Jó érzéssel tölt el, hogy a ColourSchool-program, amit az Odeonnal elkezdtünk, folytatódhat a második résszel, a Budapest Fim Zrt. berkein belül. Hiszem, hogy a jóleső együttélés feltétele, hogy megismerjük egymást.Ambrus Kinga - asszisztens

Első osztályosként éreztem először azt, hogy idegen vagyok valahol: a többség másik óvodából érkezett, így nem voltak közös történeteink. Később lettek. Ez a technika máskor is mindig bevált. Szeretek megismerni és találkozni. Szeretem a filmeket is – moziban ülve megváltozik a viszonyom a valósággal.

A ColourSchool egyik legötletesebb pontja számomra az volt, amikor a diákok bevándorlókkal találkoztak: a meghívott vendég a beszélgetés folyamán arcot kapott: saját történeteivel a kínai fiúból Tian, az ukrán lányból Maria lett – nem maradtak idegenek.


Gyenese Györgyi - drámapedagógus

Nemrég lajstromba vettem a szerepeimet és magam is meglepődtem, hogy milyen sokféle dolog tölti ki az életemet: vagyok anya és nagymama, lánya az anyukámnak, barát, lelki társ, vezető, tanácsadó, tréner, tanár, színész, játékmester, kutyagazdi, turista, hobbiszakács és még sorolhatnám. Szeretem ezt a színes életet, inspirál, hogy sok mindenben kipróbálhatom, fejleszthetem magam. Tréfásan azt szoktam mondani, hogy a változatosság gyönyörködtet. Így vagyok azzal a ténnyel is, hogy egyre több országból érkeznek hozzánk bevándorlók, hozva magukkal sajátos kultúrájukat, szokásaikat, értékeiket. Öröm számomra, ha tehetek azért, hogy jól érezzék magukat nálunk, velünk.


Boros Erika - program koordinátor

Gyerekkorom óta megmagyarázhatatlan és különleges kapcsolatban állok a színházzal. Szerelem volt első látásra, ami azóta is lángol, bár a színpadon elfoglalt helyem megváltozott az évek során. Az egyetemen színházművészettel és drámával foglalkoztam, s azóta is a kultúrát szolgálom, valamint próbálok minél magasabb szinten értő művelőjévé válni ennek az előadó-művészeti ágnak. Boldog vagyok, mert elmondhatom magamról, hogy megtaláltam azt a hivatást, ami a szívemnek a legkedvesebb.

Hogy miért szeretek a ColourSchool 2 programban dolgozni? Azért, mert szeretem a közösségi műfajokat. Mert jó olyan helyen lenni, ahol kreatívan, koncentráltan alkothatok, ahol folyamatosan nyitott és lelkes tudok maradni. Megnyugtató, hogy gyomorgörcs nélkül lépek be a munkahelyemre, ahol a munkatársaimmal fontos dolgot hozunk létre, s a végeredményre is büszkék lehetünk. A kulturális sokféleség ápolása nagyon fontos nekem. Azt gondolom, hogy a különböző népcsoportok kulturális értékeinek megismerése szellemi gazdagsághoz vezet. Ne feledjük, hogy mindannyian mások vagyunk, de minden ember egyformán értékes. Legyünk érdeklődők más kultúrák s bevándorló társaink iránt.


Mészáros Attila - migrációs szakértő

Jugoszláviában születtem – szlovákokkal, szerbekkel és magyarokkal együtt nőttem fel Szerbiában –, vajdasági vagyok. A kilencvenes évek közepén jöttem Magyarországra tanulni, és hogy távol tartsam magam a háborútól. Ez csak részben sikerült; szociális munkásként a nagyatádi, vései, kalocsai, debreceni, bicskei és békéscsabai menekülttáborokban próbáltam javítani a délszláv menekültek helyzetén, azóta is a bevándorlásügyben dolgozom. A ColourSchool-program megvalósításában is részt vettem, mert fontosnak tartom, hogy a fiatalok megismerjék a másságban rejlő értékeket.


Gyantár Edit - marketing és kommunikáció

Bajsán (Szerbia) nőttem fel Pötyiként, így csak a bajsaiak ismertek - ők viszont csak így-, ahogy pl. Ata is (Mészáros Attila). Előfordult, hogy gúnyoltak a nevem miatt, és belegondolva magam is idegenkedtem az egyéb asszociációktól, amiket a magam és mások számára kivált a név.

Budapesten élek. Egyik napról a másikra belecsöppentem a ColourSchool2 programba, amivel a Pötyi is visszatért az életembe tíz év kiesést követően. Ata nem tud másképp hívni, mondja, ahogy most már Borsos sem, és Kinga sem, és a többiek sem.
Ma már élmény számomra egy Pötyinek lenni a sok között.

Pötyi: játékkészlet, édesítőszer, pálinka, szálló, jósnő, menyasszonyi ruhakészítő, a beszélő papagáj (http://www.youtube.com/watch?v=nSsh1Dq3zM8), diafilm, a kutyák 30%-a, Hanák Péter, Pajic Ivan, Gyantár Edit, stb.

Ezt gondolom az Emberről is.


Babinyec-Szilágyi Melinda - könyvelés


Kiss Zsuzsanna - pénzügyi asszisztens


Erdős Emese - kreatív vezető

Videók

Szervezetek

Bemutatkozunk >

2013 © ColourSchool 2013/14

Minden jog fenntartva!
info@colourschool.hu
pedagogus@colourschool.hu


1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky 36-38.

Webfejlesztés: Pont Ez
Design: Egoramedia